Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Skip to main content

more options


Facility Location:  
This represents emergency response location only, may not reflect occupants mailing address.
235 Garden Ave
City of Ithaca
Tompkins
NY -
Construction Date:   1912
Gross Area:   60,100 sq ft
Net Area:   49,967 sq ft
Architect:   Green & Wicks; Hoffman, O'Brian, Levatich & Taub
Style:   Colonial Revival, Modern
Zone Facility Director:   srd4 - Stephen R. Devlen
Building Coordinators
Maintenance Zone:   CC
Campus Site:   29
Zone Manager:   jtk8 - Stephen R. Devlen
Authority Having Jurisdiction:   City of Ithaca
State Owned?:   No
Photo: Computing Communications Ctr
Virtual Tours: 
MVR Hall: Lower Courtyard
MVR Hall: Upper Yard
Ag Quad: Fall
Originally known as Comstock Hall it is similar in massing and general design to Caldwell and Rice Halls. This rectangular block, with three bay side wings and extended five bays on the south facade, has a limestone water table, with ten courses of tan brick laid in running bond, with intermittent brown brick scattered throughout the facade. The center entrance portico consists of Ionic columns with engaged pilasters, full entablatures. Central bay has corner and four evenly spaced pilasters with classical bases & full entablatures, and palazzo and pedimented windows. Phase 1: This three story addition was meant to compliment the facade of Comstock Hall. The base consists of limestone veneer panels to match those of Comstock, with equal coursing of a rusticated brick veneer, with flat brick soldier course over the window openings. At the top of the first floor is limestone water table, matching the existing water table of Comstock. From this point upwards is a brick veneer, matching the existing coursing and pattern, with a limestone coping at the roof level. On the roof is a metal and glass skylight. The first floor consists of two one-bay wings on either side of the eleven bay extending bay. Phase II: A new entrance added on the west facade at the basement and first floors of Comstock Hall. On the south facade of Comstock, the center three fourth floor windows were lowered to match the existing sash.